“Less is More”; onder deze noemer nodigen wij u, uit via het platform arbowijzer, van harte uit voor een workshop met deze titel.
Aanleiding
Al enige jaren staat het huishoudboekje van de meeste gemeente onder druk. Taakverschuiving vanuit de overheid, minder financiële middelen en soms forse verliezen op grondposities, zijn ontwikkelingen die de meeste gemeenten in de portemonnee voelen. Het is haast onontkoombaar dat ook “buitendiensten” dit in hun budgetten voelen.
Budgetten
De krimp van de budgetten wordt vervolgens veelal vertaald in vermindering van formatieplaatsen, al dan niet gecombineerd met het uitbesteden van werkzaamheden of verlaging van kwaliteit.
Het spreekt voor zich dat ook de budgetten voor de inrichting en onderhoud van de openbare ruimte gesnoeid worden.
Kwaliteit
Menige gemeente is al jaren aan het inleveren en is het kwaliteitsniveau een trede lager gaan uitvoeren; overigens veelal zonder dat dit meteen opvalt voor de burger, althans niet de eerste jaren. We schuiven als het ware het onderhoud en de kosten voor ons uit. Voor de korte termijn levert dit geld op, maar voor de lange termijn?
Groen een belangrijke levensbehoefte
Het hoeft hier geen betoog dat een mooie en schone omgeving van groot belang is voor onze inwoners. Zeker voor diegenen die weinig kunnen genieten van ander uitzicht dan een blik uit hun raam. Dat is dan ook meteen het mooie en niet te onderschatten motief in ons dagelijks werk. Hoe houden we onze omgeving mooi, schoon en veilig en daarmee aantrekkelijk voor onze inwoners. Hoe houden we de grote waarde van groen intact?
Verantwoordelijkheid
Natuurlijk, we kunnen ons met enig gemak verschuilen achter onze interne opdrachtgever en/of politiek. Wat moet er gedaan worden, welke beplanting en met welk kwaliteitsniveau moeten we rekening houden?
Maar denken we zelf dan ook mee vanuit de praktijk of voeren we alleen maar uit? Met uw kennis en ervaring zijn we kennisdragers van de mogelijkheden van de inrichting en beheerkwaliteit. U weet dat met enige aanpassingen beheer ineens een stuk goedkoper kan worden en vervolgens bepaald niet aan kwaliteit inboet.
Maar hoe doen we dat? Hoe gaan we om met de verschillende belangen die spelen bij de inrichting en beheer van de publieke ruimte.
Workshop
Over het kwalitatief inrichten van de publieke ruimte en het omgaan met de verschillende belangen is veel nagedacht door Oscar Mulder en Charlotte van der Hulst. Beide ingenieur bij Buitengewoon, en zeer ervaren in beheeroplossingen en de effecten hiervan op de kwaliteit van de publieke ruimte. Ze nemen u graag mee in een presentatie van hun ideeën over praktische en veelal goedkopere oplossingen voor de inrichting van de publieke ruimte. Met veel gevoel en kennis voor kwaliteit en duurzaamheid laten zij zien hoe simpel het kan zijn.
Samen weten we meer
Niemand weet alles en denkend aan samensterker filosofie van Arbowijzer wordt u van harte uitgenodigd met ons mee te denken. In de workshop is daar meer dan voldoende ruimte voor.
Meld je nu aan!: